Azobé specials voor kunstwerken

Hout voor jouw kunstwerk. Geleverd zoals jij dat wilt. 

Azobé is mooi met haar warmrode tot chocoladebruine kleur en bijzondere grove nerf met kleine, witte streepjes. Daarnaast is het sterk, duurzaam en bij ons verkrijgbaar in extreem lange lengtes. We krijgen daarom af en toe de kans om bij te dragen aan heel bijzondere kunstprojecten, zoals de MonoXylon die we in een coöperatie met kunstenaar Cédric van Parys en Van den Berg Hardhout maakten voor RAUM Der Lusten. Ook een mooi artistiek plan? Laat het ons weten; we denken graag mee!

Zoek je hout voor de bouw van een kunstwerk?

Top! Wij maken het! Vraag Robbert om een offerte of de mogelijkheden!

Robbert de Metter
Robbert de Metter

De kracht van Azobé voor kunstenaars

Hoewel we ook andere houtsoorten als Douglas bewerken, zijn we gespecialiseerd in het bewerken van Azobé hardhout. Azobé hardhout inspireert vele kunstenaars bij het vormgeven van hun kunst, want:

 1. Duurzaamheid: Azobéhout is een zeer duurzaam en weerbestendig hout, waardoor het geschikt is voor gebruik in openbare ruimtes en buitenkunstwerken.
 2. Sterkte: Azobéhout is zeer sterk en taai, waardoor het geschikt is voor het maken van grote sculpturen en beelden zonder dat het hout breekt of vervormt.
 3. Esthetische uitstraling: Azobéhout heeft een mooie donkerrode kleur en een unieke houtnerf, waardoor het een aantrekkelijk materiaal is voor kunstenaars die op zoek zijn naar natuurlijke texturen en kleuren in hun werk.
 4. Beschikbaarheid: Azobéhout is bij ons verkrijgbaar in grote afmetingen en kan relatief gemakkelijk worden bewerkt, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten kunstwerken.

De kracht van Meerdink voor kunstenaars

Al meer dan honderd jaar leveren we maatwerk hardhout uit onze eigen zagerij. Door ons ambacht continu te ontwikkelen, volop te focussen op duurzaamheid en elke dag te zoeken naar wat beter kan, kunnen we vandaag het volgende beloven:

 1. Onze engineers, zagers, houtbewerkers en monteurs kunnen je product perfect prefabriceren
 2. We zijn secuur, zodat maten, gaten en vormen altijd kloppen
 3. We kunnen snel en veel leveren dankzij een enorme voorraad Azobé
 4. We hebben een eigen zagerij met ervaren zagers, schavers, frezers en houtbewerkers
 5. We leveren elke maat op maat, van klein tot héél groot
 6. We hebben een betrouwbaar transportnetwerk voor just in time levering op locatie
 7. We denken mee, een uitdaging vinden we altijd mooi
 8. We hebben een Achterhoekse mentaliteit. Daar ku’j van op an.

Vraag ons om informatie of een offerte!

Vraag Robbert om een offerte of de mogelijkheden van Azobé-hout voor je kunstwerk! Ook met andere Azobé specials, helpt hij je graag!

Robbert de Metter
Robbert de Metter

Start typing and press Enter to search