Het zagen van gebruikt hout

Gebruikt Azobé en ander hout, op ambachtelijke wijze

Gebruik eerst wat er al is. Daar geloven we in. We demonteren afgedankte bruggen en andere houten bouwwerken om goed Azobé-hardhout te kunnen hergebruiken. We inspecteren, verwijderen spijkers en schroeven, zagen en schaven op maat voor uitdagende circulaire projecten. Cradle to cradle heeft de toekomst!

Zoek je gebruikt hout op maat voor jouw circulaire project?

Top! Wij maken het! Vraag Robbert om een offerte of de mogelijkheden!

Robbert de Metter
Robbert de Metter

Circulair hout op maat

Zodra we horen over een afgedankte Azobé brug of ander bouwwerk, staan we vooraan om hem vakkundig te demonteren en op te slaan. Met urban mining halen we gebruikt hout terug, zodat we het kunnen hergebruiken bij onze projecten. Zo dragen we met ons ambacht bij aan een circulaire economie.

We zoeken en oogsten gebruikt hout, slaan het op en bewerken het voor uitdagende projecten in de GWW, industrie of andere markten. De foto’s hiernaast zijn een mooi voorbeeld van een circulaire brug met hergebruikt Azobé.

De kracht van Meerdink voor circulair hout

Al meer dan honderd jaar leveren we maatwerk hardhout uit onze eigen zagerij. Door ons ambacht continu te ontwikkelen, volop te focussen op duurzaamheid en elke dag te zoeken naar wat beter kan, kunnen we vandaag het volgende beloven:

 1. We zijn secuur, zodat maten, gaten en vormen altijd kloppen
 2. We kunnen snel en veel leveren dankzij een enorme voorraad Azobé
 3. We hebben een eigen zagerij met ervaren zagers, schavers, frezers en houtbewerkers
 4. We leveren elke maat op maat, van klein tot héél groot
 5. We hebben een betrouwbaar transportnetwerk voor just in time levering op locatie
 6. We denken mee, een uitdaging vinden we altijd mooi
 7. We hebben een Achterhoekse mentaliteit. Daar ku’j van op an.

Waarom circulair Azobé werkt

Azobé hardhout is ideaal om na een lange levensduur opnieuw te gebruiken. De belangrijkste redenen daarvoor:

 1. Van nature duurzaam: Azobé is een houtsoort die van nature duurzaam is en bestand is tegen rot, insecten en schimmels.
 2. Lange levensduur: Azobé heeft een lange levensduur en kan – na een update – vaak vele tientallen jaren extra meegaan.
 3. Beschikbaar: Azobé wordt al jaren gebruikt in bruggen, steigers en andere bouwwerken, waardoor er veel gebruikt Azobé-hout beschikbaar is dat kan worden hergebruikt.
 4. Bijdrage aan circulaire economie: Door Azobé-hout opnieuw te gebruiken, kan er worden bijgedragen aan een circulaire economie waarin grondstoffen niet worden verspild en er minder CO2-uitstoot is.
 5. Duurzaam bouwen: Het hergebruiken van Azobé kan bijdragen aan een duurzamere manier van bouwen en de ecologische voetafdruk van een bouwproject verkleinen.

Vraag ons om informatie of een offerte!

Vraag Robbert om een offerte of de mogelijkheden van gebruikt Azobé-hout! Uit onze voorraad, of geleverd door jou. Ook met andere Azobé specials, helpt hij je graag!

Robbert de Metter
Robbert de Metter

Start typing and press Enter to search