Mooi, sterk, duurzaam Azobé

Azobé (ook wel Ekki of Bongossi) is keihard hout dat niet snel slijt of rot. Ons Azobé hardhout wordt daarom volop ingezet voor constructies die stevig belast worden of extreme omstandigheden moeten trotseren. Zelfs in water, naast chemische middelen, in de zon of tussen hongerige houtwormen gaan Azobé-constructies lang mee en vergen ze weinig onderhoud. Deze website staat vol met Azobé-specials die de kracht van Azobé onderstrepen!

Wil je meer over Azobé weten?

Hoewel je van harte welkom bent om onze website van a tot z door te struinen, kun je ons ook altijd even bellen of mailen met je Azobé vraag. Robbert vindt het prachtig om je persoonlijk aan de ultieme Azobé bouwelement te helpen!

Robbert de Metter
Robbert de Metter

De voordelen van Azobé (Ekki of Bongossi) hardhout op een rij

meerdink_toekomst

Duurzaam

Azobé staat bekend om haar duurzaamheid en kan tientallen jaren meegaan zonder aan kracht te verliezen.

meerdink_toekomst

Sterk

Azobé is een zeer sterke houtsoort die bestand is tegen zware belastingen en schokken.

meerdink_toekomst

Slijtvast

Azobé is zeer bestand tegen slijtage en behoudt haar structuur en uiterlijk zelfs onder zware omstandigheden.

meerdink_toekomst

Rotbestendig

Azobé is van nature goed bestand tegen rot en insecten, waardoor het weinig onderhoud vereist en een lange levensduur heeft.

meerdink_toekomst

Ecologisch

Azobé is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en is een verantwoorde keuze voor het milieu.

meerdink_toekomst

Veelzijdig

Azobé kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder constructies, bruggen, kades, vloeren en andere bouwprojecten.

meerdink_toekomst

Mooi

Azobé heeft een prachtig uiterlijk met een natuurlijke donkere kleur en een opvallende houtnerf. Het geeft daarmee een karaktervolle uitstraling aan elke constructie.

meerdink_toekomst

Brandwerend

Azobé is van nature brandwerend. Het is moeilijk ontvlambaar en brandt langzaam. Dit maakt het een veilige keuze voor constructies en toepassingen waarbij brandveiligheid van groot belang is.

Bereken de CO2-opslagcapaciteit van je houten constructie

Tijdens hun groei nemen bomen CO2 op uit de atmosfeer. Ze slaan dit op in hun hout. Wanneer het hout wordt gebruikt in een constructie, blijft de opgeslagen CO2 behouden gedurende de hele levensduur van de constructie. Centrum Hout ontwikkelde een handige tool waarmee je de CO2-opslagcapaciteit van je houten constructie kunt berekenen. Hierdoor kun je vergelijken hoeveel CO2 er wordt opgeslagen in hout ten opzichte van andere materialen. Door deze tool te gebruiken kun je duurzamere beslissingen maken voor je bouwprojecten en bijdragen aan een milieuvriendelijkere toekomst!

Aan de slag met Azobé?

We helpen je graag! Hoe uitdagender jouw Azobé-vraag, hoe mooier wij het vinden!

Start typing and press Enter to search