Azobé specials voor historische gebouwen

Azobé is mooi, bestand tegen vocht, schimmels en insecten, onderhoudsarm en zo sterk dat het constructies, maar ook zware klokken kan dragen zonder te buigen of breken. Er wordt daarom vaak voor Azobé gekozen voor het restaureren van historische gebouwen en het bouwen of renoveren van bijzondere kloktorens. Kunnen we voor jou wat maken? Van nieuw Azobé of gebruikt Azobé? Laat ons weten wat je zoekt en we doen een voorstel!

Zoek je nieuw of gebruikt hout voor het renoveren of restaureren van een historisch bouwwerk?

Top! Wij maken het! Vraag Robbert om een offerte of de mogelijkheden!

Robbert de Metter
Robbert de Metter

De kracht van Meerdink voor historische bouwwerken

Al meer dan honderd jaar leveren we maatwerk hardhout uit onze eigen zagerij. Door ons ambacht continu te ontwikkelen, volop te focussen op duurzaamheid en elke dag te zoeken naar wat beter kan, kunnen we vandaag het volgende beloven:

 1. We zijn secuur, zodat maten, gaten en vormen altijd kloppen
 2. We kunnen snel en veel leveren dankzij een enorme voorraad Azobé
 3. We hebben een eigen zagerij met ervaren zagers, schavers, frezers en houtbewerkers
 4. We leveren elke maat op maat, van klein tot héél groot
 5. We hebben een betrouwbaar transportnetwerk voor just in time levering op locatie
 6. We denken mee, een uitdaging vinden we altijd mooi
 7. We hebben een Achterhoekse mentaliteit. Daar ku’j van op an.

De kracht van Azobé voor historische bouwwerken

Hoewel we ook andere houtsoorten als Douglas bewerken, zijn we gespecialiseerd in het bewerken van Azobé hardhout. Azobé hardhout is ideaal voor het renoveren of restaureren van historische bouwwerken, want:

 1. Circulair: Omdat Azobé zo sterk is, kan het na een lichte bewerking meerdere levens mee. Dat maakt karakteristiek gebruikt Azobé ideaal voor toepassing in monumenten!
 2. Hoge duurzaamheid: Azobéhout is van nature zeer duurzaam en heeft een lange levensduur, waardoor het goed bestand is tegen de tand des tijds en daarmee geschikt is voor langdurige toepassingen.
 3. Sterkte: Azobéhout is zeer sterk en taai, waardoor het bestand is tegen belastingen en vervorming en daarom geschikt is voor toepassingen waarbij sterkte en stabiliteit vereist zijn.
 4. Bestand tegen rot en insecten: Azobéhout is van nature bestand tegen rot en aantasting door insecten, waardoor het minder snel zal vervallen bij langdurige blootstelling aan de elementen.
 5. Esthetisch aantrekkelijk: Azobéhout heeft een mooie, donkerrode kleur en een unieke textuur, waardoor het geschikt is voor restauraties waarbij het uiterlijk van het materiaal belangrijk is.

Vraag ons om informatie of een offerte!

Vraag Robbert om een offerte of de mogelijkheden van Azobé- of ander hout voor het renoveren en restaureren van historische bouwwerken! Ook met andere Azobé specials en andere houtsoorten, helpt hij je graag!

Robbert de Metter
Robbert de Metter

Start typing and press Enter to search