Azobé specials voor biogas-installaties

Hout voor jouw biogasinstallatie. Snel, in elke oplage, perfect op maat en just in time op de bouwplaats geleverd.

De constructiedelen van een biogas-installatie komen in contact met het organische materiaal als mest of voedselresten dat zich in een vergister omzet tot biogas. Azobé is bestand tegen corrosie, rot, houtworm en chemicaliën, heeft een hoge dichtheid en stevigheid en is zeer duurzaam. We engineeren, zagen, bewerken en prefabriceren daarom regelmatig Azobé roerwerken, Azobé keggen en Azobé kolommen voor vergisters! Laat ons weten wat je zoekt en we doen een voorstel!

Zoek je hout voor de bouw van een vergister voor biogas?

Top! Wij maken het! Vraag Robbert om een offerte of de mogelijkheden!

Robbert de Metter
Robbert de Metter

Azobé kolommen voor biogasinstallaties

Onze Azobé kolommen zijn de ideale keuze voor het bouwen van vergisters in de biogasindustrie. Gemaakt van duurzaam Azobé-hout zijn onze Azobé palen bestand tegen de zware omstandigheden die gepaard gaan met de productie van biogas. Door hun sterke structuur en lange levensduur zijn onze Azobé kolommen een betrouwbare oplossing voor het ondersteunen van vergisters en het zorgen voor een veilige werkomgeving.

Onze kolommen worden op maat gemaakt in onze eigen zagerij, en kunnen tot wel 16 meter lang geleverd worden. Of het nu gaat om het bouwen van kleine vergisters of grootschalige biogasinstallaties, onze Azobé kolommen bieden een uitstekende combinatie van duurzaamheid, kracht en betrouwbaarheid. Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe wij kunnen helpen bij het bouwen van jouw biogasvergister met behulp van onze Azobé kolommen.

De kracht van Meerdink voor de biogas-industrie

Al meer dan honderd jaar leveren we maatwerk hardhout uit onze eigen zagerij. Door ons ambacht continu te ontwikkelen, volop te focussen op duurzaamheid en elke dag te zoeken naar wat beter kan, kunnen we vandaag het volgende beloven:

 1. We zijn secuur, zodat maten, gaten en vormen altijd kloppen
 2. Onze engineers, zagers, houtbewerkers en monteurs kunnen je product perfect prefabriceren
 3. We kunnen snel en veel leveren dankzij een enorme voorraad Azobé
 4. We hebben een eigen zagerij met ervaren zagers, schavers, frezers en houtbewerkers
 5. We leveren elke maat op maat, van klein tot héél groot
 6. We hebben een betrouwbaar transportnetwerk voor just in time levering op locatie
 7. We denken mee, een uitdaging vinden we altijd mooi
 8. We hebben een Achterhoekse mentaliteit. Daar ku’j van op an.

De kracht van Azobé voor de biogas-industrie

Hoewel we ook andere houtsoorten als Douglas bewerken, zijn we gespecialiseerd in het bewerken van Azobé hardhout. Azobé hardhout is ideaal voor het bouwen van vergisters in de biogas-industrie, want:

 1. Duurzaam: Azobé is een zeer duurzame houtsoort die bestand is tegen verrotting, houtworm en andere vormen van aantasting, waardoor het zeer geschikt is voor de bouw van tanks en andere constructies die in contact komen met organisch materiaal en biogas.
 2. Corrosiebestendig: Vergisters zijn gevuld met agressieve stoffen die corrosief kunnen zijn voor metalen en andere materialen. Azobé is van nature bestand tegen corrosie en is daarom een populaire keuze voor de bouw van vergisters.
 3. Stevig: De hoge dichtheid en stevigheid van Azobé maken het ideaal voor de bouw van vergisters, roerwerken en andere componenten die bestand moeten zijn tegen de hoge druk van het organische materiaal en het geproduceerde biogas.
 4. Milieuvriendelijk: Azobé is een duurzame en hernieuwbare houtsoort die kan worden geoogst uit duurzaam beheerde bossen, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is voor de biogasindustrie.

Waarom een Azobé-constructie voor je biogasinstallatie? 

Als het gaat om het bouwen van biogasinstallaties, is er één houtsoort die boven alle anderen uitsteekt: Azobé. Bij Meerdink begrijpen we de specifieke behoeften van de biogassector en daarom bieden wij Azobé als de ultieme keuze voor jouw biogasprojecten.

Waarom is Azobé zo geschikt voor biogasinstallaties? Allereerst is het een natuurlijk hardhout met een indrukwekkende duurzaamheid en weerstand tegen corrosie. Azobé kan moeiteloos omgaan met de uitdagende omstandigheden en chemicaliën die gepaard gaan met biogasproductie, waardoor het lang meegaat en bestand is tegen slijtage.

Maar Azobé biedt meer dan alleen duurzaamheid. Het is ook een houtsoort die zich uitstekend leent voor constructies op maat. Bij Meerdink hebben we jarenlange ervaring in het bewerken en prefabriceren van Azobé voor biogasinstallaties. Onze vakmensen zijn experts in het engineeren, zagen en vormgeven van Azobé tot hoogwaardige bouwelementen, zoals roerwerken, keggen en kolommen.

Met Meerdink en Azobé haal je vakmanschap in huis. Onze toewijding aan kwaliteit en precisie zorgt ervoor dat jouw biogasinstallaties voldoen aan de strengste normen en eisen. Bovendien draag je bij aan een duurzame toekomst, omdat Azobé een natuurlijk hernieuwbaar materiaal is dat bijdraagt aan de circulaire economie.

Kies voor de beste partner in houtoplossingen voor biogasinstallaties. Kies voor Meerdink Azobé. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jouw biogasprojecten naar een hoger niveau kunnen tillen met ons hoogwaardige en duurzame Azobé hardhout.

Vraag ons om informatie of een offerte!

Vraag Robbert om een offerte of de mogelijkheden van Azobé-hout voor roerwerken, keggen en kolommen op maat! Ook met andere Azobé specials, helpt hij je graag!

Robbert de Metter
Robbert de Metter

Start typing and press Enter to search