Azobé specials voor molenbouw

Molenhout snel, in elke oplage, perfect op maat en just in time op de bouwplaats geleverd.

Omdat Azobé door haar enorme buigsterkte en stijfheid grote krachten kan trotseren, zeer duurzaam is en bestand is tegen insecten en rot, maken we regelmatig Azobé molenhout voor molens en watermolens. We maken Azobé balken, Azobé wielen, Azobé schoren, Azobé klossen, Azobé trappen, Azobé vijzelbalken (vijzelhout) en veel meer! Laat ons weten wat je zoekt en we doen een voorstel!

Zoek je hout voor de bouw of renovatie van een molen?

Top! Wij maken het! Vraag Robbert om een offerte of de mogelijkheden!

Robbert de Metter
Robbert de Metter

Azobé vijzelhout op maat

Ben je op zoek naar Azobé vijzelhout voor jouw molenproject? Bij onze houtzagerij kun je terecht voor hoogwaardig Azobé vijzelhout dat volledig is afgestemd op jouw wensen en specificaties. Onze ambachtelijke houtzagers staan klaar om je te helpen bij het ontwerpen en vervaardigen van de perfecte Azobé vijzel voor jouw molenbouwproject. Dankzij de natuurlijke duurzaamheid en sterkte van Azobé-hout, ben je verzekerd van een robuuste en langdurige oplossing voor jouw molen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze op maat gemaakte Azobé vijzels.

Specificaties van dit voorbeeld:
kopmaat: 405 x 405
lengte: 10 meter
Iedere maat tot 16 meter is mogelijk!

De kracht van Meerdink voor molenbouwers

Al meer dan honderd jaar leveren we maatwerk hardhout uit onze eigen zagerij. Door ons ambacht continu te ontwikkelen, volop te focussen op duurzaamheid en elke dag te zoeken naar wat beter kan, kunnen we vandaag het volgende beloven:

 1. We zijn secuur, zodat maten, gaten en vormen altijd kloppen
 2. We kunnen snel en veel leveren dankzij een enorme voorraad Azobé
 3. We hebben een eigen zagerij met ervaren zagers, schavers, frezers en houtbewerkers
 4. We leveren elke maat op maat, van klein tot héél groot
 5. We hebben een betrouwbaar transportnetwerk voor just in time levering op locatie
 6. We denken mee, een uitdaging vinden we altijd mooi
 7. We hebben een Achterhoekse mentaliteit. Daar ku’j van op an.

De kracht van Azobé voor molenbouwers

Hoewel we ook andere houtsoorten als Douglas bewerken, zijn we gespecialiseerd in het bewerken van Azobé hardhout. Azobé hardhout wordt al eeuwen in de traditionele molenbouw gebruikt De belangrijkste redenen daarvoor:

 1. Sterk: Azobé is een van de sterkste houtsoorten ter wereld en heeft een hoge buigsterkte en stijfheid. Dit maakt het hout ideaal voor het bouwen van grote, robuuste en duurzame molens die in staat zijn om grote windbelastingen en krachten te weerstaan.
 2. Duurzaam: Azobé is een zeer duurzame houtsoort die lang meegaat en weinig onderhoud nodig heeft.
 3. Weerstand tegen insecten en rot: Azobé is van nature bestand tegen insecten en rot, waardoor het hout kan worden blootgesteld aan vochtige omstandigheden en insectenplagen.
 4. Bewerkbaar: Ondanks de hardheid van Azobé-hout, is het hout goed bewerkbaar en kan het gemakkelijk worden gesneden en geboord.

Welke molenonderdelen maken we van Azobé-hout?

In onze houtzagerij zagen we onder andere Azobé-hout voor diverse essentiële molenonderdelen. Denk hierbij aan vijzelbalken, schoren, staartbalken en kruiradspaken. Deze onderdelen vormen het fundament van een goed functionerende molen en vereisen een houtsoort die sterk, duurzaam en bestand is tegen de zwaarste omstandigheden.

Met onze eigen houtzagerij en meer dan honderd jaar ervaring, zorgen onze ambachtelijk houtzagers ervoor dat het Azobé-hout wordt bewerkt volgens de specifieke eisen van elk molenproject. Door nauw samen te werken met molenbouwers en oog te hebben voor historische authenticiteit, leveren wij hoogwaardige molenonderdelen als vijzelhout en schoren die voldoen aan de hoogste standaarden van vakmanschap en duurzaamheid.

Kiezen voor Azobé-specials van Meerdink betekent kiezen voor kwaliteit, betrouwbaarheid en respect voor de rijke traditie van de molenbouw. Onze passie voor ambachtelijk vakmanschap, onze meer dan honderd jaar ervaring en onze expertise in het werken met Azobé-hout stellen ons in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden die de tand des tijds doorstaan en elk molenproject tot een succes maken.

Vraag ons om informatie of een offerte!

Vraag Robbert om een offerte of de mogelijkheden van Azobé-hout voor balken, wielen, schoren, klossen, trappen of vijzelbalken op maat! Ook met andere Azobé specials, of specials van ander hout helpt hij je graag!

Robbert de Metter
Robbert de Metter

Start typing and press Enter to search