Houten specials voor scheepsbouw

Omdat Azobé tegen zware belastingen, schokken en trillingen kan, bestand is tegen rot, schimmel, insecten, alle weersomstandigheden en zout water, hebben we regelmatig projecten voor de scheepsbouw. We maken vooral draglineschotten, dekken en weegbruggen, maar staan altijd open voor nieuwe avonturen en andere houtsoorten dan Azobé. Laat ons weten wat je zoekt en we doen een voorstel!

Zoek je hout voor de bouw van een schip?

Top! Wij maken het! Vraag Robbert om een offerte of de mogelijkheden!

Robbert de Metter
Robbert de Metter

De kracht van Meerdink voor de scheepsbouw

Al meer dan honderd jaar leveren we maatwerk hardhout uit onze eigen zagerij. Door ons ambacht continu te ontwikkelen, volop te focussen op duurzaamheid en elke dag te zoeken naar wat beter kan, kunnen we vandaag het volgende beloven:

 1. We zijn secuur, zodat maten, gaten en vormen altijd kloppen
 2. We kunnen snel en veel leveren dankzij een enorme voorraad Azobé
 3. We hebben een eigen zagerij met ervaren zagers, schavers, frezers en houtbewerkers
 4. We leveren elke maat op maat, van klein tot héél groot
 5. We hebben een betrouwbaar transportnetwerk voor just in time levering op locatie
 6. We denken mee, een uitdaging vinden we altijd mooi
 7. We prefabriceren je project desgewenst van a tot z
 8. We hebben een Achterhoekse mentaliteit. Daar ku’j van op an.

De kracht van Azobé voor de scheepsbouw

Hoewel we ook andere houtsoorten als Douglas bewerken, zijn we gespecialiseerd in het bewerken van Azobé hardhout. Azobé hardhout is ideaal voor het bouwen van schepen, want:

 1. Sterk: Azobé is een zeer sterke en harde houtsoort die bestand is tegen zware belastingen, schokken en trillingen. Dit maakt het ideaal voor gebruik in de constructie van dekken, weegbruggen. draglineschotten en vijzelhout.
 2. Duurzaamheid: Azobé is zeer duurzaam en bestand tegen rot, schimmel en insecten. Dit betekent dat het zeer lang meegaat en weinig onderhoud nodig heeft, waardoor het een kosteneffectieve optie is voor gebruik in de scheepsbouw.
 3. Weerbestendigheid: Azobé is bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waaronder zout water en UV-straling. Hierdoor kan het worden gebruikt in de constructie van schepen die in zware zeegang opereren, zonder snel te verweren of te rotten.
 4. Antislip: Azobé heeft een natuurlijk antislip oppervlak, waardoor het veilig is voor gebruik op scheepsdekken en andere oppervlakken waarop men gemakkelijk kan uitglijden.

Vraag ons om informatie of een offerte!

Vraag Robbert om een offerte of de mogelijkheden van Azobé-hout voor draglineschotten, dekken en weegbruggen op maat! Ook met andere Azobé specials, helpt hij je graag!

Robbert de Metter
Robbert de Metter

Start typing and press Enter to search