Houten specials voor staalbouw

Snel, in elke oplage, perfect op maat en just in time op de bouwplaats geleverd.

Azobé gaat extreem lang mee, is bestand tegen slijtage, rot, insecten, corrosie en het weer, is zeer sterk en vooral erg hard, waardoor Azobé veel gebruikt wordt als steunconstructie in de staalbouw. We maken regelmatig specials als supportblocks, koelcelblokken en steunconstructies in de chemie en zijn altijd in voor een nieuwe uitdaging. Laat ons weten wat je zoekt en we doen een voorstel!

Zoek je groot constructiehout voor een staalbouwproject?

Top! Wij maken het! Vraag Robbert om een offerte of de mogelijkheden!

Robbert de Metter
Robbert de Metter

Azobé klossen voor thermische ontkoppeling in vrieshuizen

Als koelcelbouwer weet je als geen ander dat een goede thermische ontkoppeling van groot belang is bij de bouw van koel- en vrieshuizen. Van oudsher zijn hardhout Azobé klossen of Azobé blokken dé oplossing om stalen constructies van koelcellen en betonnen kolommen te ontkoppelen. Door de hardheid van het hout, is Azobé hardhout drukvast, bestendig en goed isolerend. Azobé vrieshuisklossen zijn daarmee de ideale duurzame oplossing voor het minimaliseren van koudebruggen in koelhuizen en zorgen zo voor een optimale isolatie van de koelcel.

Onze houtzagers maken op maat gemaakte Azobé blokken voor koelcellen, vriescellen, koelhuizen, vrieshuizen en distributiecentra. Kies voor de duurzaamheid en kracht van Azobé klossen voor een efficiënte en effectieve thermische ontkoppeling van jouw koel- en vriesinstallaties. We helpen je graag op weg!

De kracht van Meerdink voor staalbouwers

Al meer dan honderd jaar leveren we maatwerk hardhout uit onze eigen zagerij. Door ons ambacht continu te ontwikkelen, volop te focussen op duurzaamheid en elke dag te zoeken naar wat beter kan, kunnen we vandaag het volgende beloven:

 1. We zijn secuur, zodat maten, gaten en vormen altijd kloppen
 2. We kunnen snel en veel leveren dankzij een enorme voorraad Azobé
 3. We hebben een eigen zagerij met ervaren zagers, schavers, frezers en houtbewerkers
 4. We leveren elke maat op maat, van klein tot héél groot
 5. We hebben een betrouwbaar transportnetwerk voor just in time levering op locatie
 6. We denken mee, een uitdaging vinden we altijd mooi
 7. We hebben een Achterhoekse mentaliteit. Daar ku’j van op an.

De kracht van Azobé voor staalbouw

Hoewel we ook andere houtsoorten als Douglas bewerken, zijn we gespecialiseerd in het bewerken van Azobé hardhout. Azobé hardhout is ideaal voor toepassingen in de staalbouw. De belangrijkste redenen daarvoor:

 1. Duurzaam: Azobé is een van de meest duurzame houtsoorten ter wereld. Het is bestand tegen slijtage, rot, vocht en insecten, waardoor het geschikt is voor uitdagende situaties.
 2. Sterk: Azobé is een zeer dichte en sterke houtsoort die bestand is tegen zware belastingen en gewichten. Het kan worden gebruikt als ondersteuning van zware machines en andere gewichtige toepassingen.
 3. Weerbestendigheid: Azobé is bestand tegen weersinvloeden, zoals regen, zon en extreme temperaturen, waardoor het een populaire keuze is voor toepassingen in de buitenlucht.
 4. Milieuvriendelijk: Azobe is een hernieuwbare en duurzame houtsoort die kan worden geoogst uit duurzaam beheerde bossen.
 5. Corrosiebestendigheid: Azobé is van nature bestand tegen corrosie, waardoor het geschikt is voor toepassingen in combinatie met stalen constructies, zoals koelcellen.

Vraag ons om informatie of een offerte!

Vraag Robbert om een offerte of de mogelijkheden van Azobé-hout voor supportblocks, koelcelblokken en chemische steunconstructies op maat! Ook met andere Azobé specials, helpt hij je graag!

Robbert de Metter
Robbert de Metter

Start typing and press Enter to search